Защо да изберем системата Magento?

Защо да изберем системата Magento?

 

Magento представлява Open Source платформа за електронна търговия, предоставяща възможност за създаването на напълно функционален интернет-магазин, която непрекъснато набира популярност. В тази статия ще опишем някои моменти, защо трябва да изберем именно платформата Magento при създаването на онлайн-магазин?

 

На първо място, Magento - това е професионална Open Source система за създаване на интернет-магазини. Повече от 26% от магазините по света са базирани на Magento - Samsung, Nokia, Skype, Nestle Nespresso, Olympus - това е само един малък списък от компаниите гиганти, избрали да работят с Magento;

 

На второ място, Magento е с отворен изходен код (Open Source). Това означава, че стотици разработчици на допълнителни модули вече са направили Magento изключително гъвкава платформа. На Magento може да се реализира почти всеки проект;

 

Трето, в Magento вече са внедрени съвременни маркетингови инструменти за повишаване на интернет-търговията на ново ниво: свързани продукти, сравнение на продукти и така нататък;

 

Четвърто, Magento дава възможност за получаване на плащания, система за изчисляване на доставката, авторизация чрез социалните мрежи, както и доста други много полезни за магазина функции;

 

На пето място, удобен бек-офис. В Magento всичко е направено изключително просто за работа на оператора. Админ-панела е ергономичен, построен логично, което означава, че работата е ефективна;

 

На шесто място, в България няма много разработчици на Magento, а това означава, че няма толкова много вируси. Също така, системата има сериозна защита на данните;

 

На седмо място, достъпът до програмите и приложенията позволява да се намали цената на проекта, което е важно за клиента.

 

Системата Magento предоставя:

 - модерен дизайн и функционалност, отговаряща на актуалните изисквания за интернет магазин, както на клиентите, така и на собствениците на бизнеса.

 - лесна поддръжка, която е по силата на един човек, който е далеч от Интернет и информационните технологии.

 - предоставя различни езикови версии от почти цял свят.

 - управление на множество интернет-магазини от едно място.

 - възможност за управление на цените на продуктите и предоставянето на онлайн отчети.

 - възможност за провеждането на маркетингови кампании, както и на различни акции, стокови продажби, разпродажби, отстъпки.

 - просто управление на база от клиенти, създаване на потребителски групи в зависимост от определени категории и класификации.

 - най-подробни анализи и отчети на покупките/продажбите, детайлна статистика на посещенията на интернет-магазина по множество фактори (ден от седмицата, време на деня, категория стоки, стоки, съотношение на посещенията на определен продукт и неговите продажби, и много повече).

 - това е SEO френдли Open Source платформа, улесняваща значително оптимизацията на интернет-магазина за търсещите машини - удобни за потребителя уеб-адреси, в това число и за търсачките, вградени модули за взаимодействие и настройка на интернет-магазина за търсачките и още много други.

 

 - стабилна CMS, работеща на повечето хостинги.

 - набор от безплатни теми и добавки и още повече платени.

 - open source платформа, напълно освободена от лицензионна такса.

 - голяма поддръжка от страна на общността (голям брой блогове, сайтове, разширения, разработчици, които са готови винаги да се притекат на помощ).

 - отговаря на нуждите на големия бизнес - ако вашият бизнес се разрасне, можете да преминете към платената версия на Magento.

 

Във всеки бизнес много е важно да се изгради производствен процес и разбира се, когато става въпрос за Open Source интернет-магазин, всяка грешка в инструмента за онлайн продажбите може да доведе до сериозни последици. За това процеса по интегрирането на добра система за онлайн продажби най-изгодно за вас ще е да бъде оставен на професионалисти, които въз основа на своя опит, ще сведат всички негативни последствия и възможни ситуации до нула или ще ги премахнат напълно. Уеб-дизайн студио Viste се занимава с разработването на инструменти за продажби, базирани на Magento и е постигнала значителен успех на пазара.

 

Маркетингови инструменти в интернет магазина Magento

- Гъвкава система за прилагане на купони за отстъпка с възможност за използване на различни рекламни кампании и промоции, кампании за различни групи клиенти, на различни дати, както и за отделни продукти и продуктови категории.

- Един гъвкав инструмент за създаване на промоционални цени.

- Групиране на стоки с опция за покупка на едно нещо и получаване на второ безплатно.

- Създаване на няколко клиентски групи и различни ценови правила за всяка група.

- Инструмент за създаване на рекламни (продаващи) страници (Landing Pages).

- Уиджети, даващи възможност за извеждане на последно разглежданите продукти или последно закупените стоки или препоръчани продукти.

- Индивидуални RSS-канали за всички категории, както и нови продукти и специфични продуктови категории.

- Управление и разпращане на електронни бюлетини.

 

Инструменти за анализ на продажбите и ефективността от Magento

- Панел за продавача (администратора), съдържащ преработена информация с таблици за направените поръчки, средната стойност на поръчките, както и списък с последните поръчки.

- Доклад относно най-често добавяните в пазарската кошница продукти.

- Графики за клиентската активност по броя на поръчките и общата сума на покупките.

- Интеграция на Google Analytics и други статистически системи.

- Подробни доклади за продажбите.

- Доклади за най-продаваните продукти.

- Доклади за най-популярните продукти.

 

Инструменти за каталогизация на продуктите в Open Source интернет магазина Magento:

- Възможност за навигация и филтрация на продуктите в категориите. Например: по цвят, по производител, размер, вид и т.н.

- Възможност за навигация и филтрация на стоките в резултатите от търсенето.

- Възможност за сравнение на характеристиките и цените на стоките.

- Възможност за извеждане на определени продукти от категорията (червени маратонки, синя риза и така нататък).