Защо да изберем системата Magento?

Защо да изберем системата Magento?

Защо да изберем системата Magento?

 

Magento представлява Open Source платформа за електронна търговия, предоставяща възможност за създаването на напълно функционален интернет-магазин, която непрекъснато набира популярност. В тази статия ще опишем някои моменти, защо трябва да изберем именно платформата Magento при създаването на онлайн-магазин?

 

На първо място, Magento – това е професионална Open Source система за създаване на интернет-магазини. Повече от 26% от магазините по света са базирани на Magento – Samsung, Nokia, Skype, Nestle Nespresso, Olympus – това е само един малък списък от компаниите гиганти, избрали да работят с Magento;

 

На второ място, Magento е с отворен изходен код (Open Source). Това означава, че стотици разработчици на допълнителни модули вече са направили Magento изключително гъвкава платформа. На Magento може да се реализира почти всеки проект;

 

Трето, в Magento вече са внедрени съвременни маркетингови инструменти за повишаване на интернет-търговията на ново ниво: свързани продукти, сравнение на продукти и така нататък;

 

Четвърто, Magento дава възможност за получаване на плащания, система за изчисляване на доставката, авторизация чрез социалните мрежи, както и доста други много полезни за магазина функции;

 

На пето място, удобен бек-офис. В Magento всичко е направено изключително просто за работа на оператора. Админ-панела е ергономичен, построен логично, което означава, че работата е ефективна;

 

На шесто място, в България няма много разработчици на Magento, а това означава, че няма толкова много вируси. Също така, системата има сериозна защита на данните;

 

На седмо място, достъпът до програмите и приложенията позволява да се намали цената на проекта, което е важно за клиента.

 

Системата Magento предоставя:

 – модерен дизайн и функционалност, отговаряща на актуалните изисквания за интернет магазин, както на клиентите, така и на собствениците на бизнеса.

 – лесна поддръжка, която е по силата на един човек, който е далеч от Интернет и информационните технологии.

 – предоставя различни езикови версии от почти цял свят.

 – управление на множество интернет-магазини от едно място.

 – възможност за управление на цените на продуктите и предоставянето на онлайн отчети.

 – възможност за провеждането на маркетингови кампании, както и на различни акции, стокови продажби, разпродажби, отстъпки.

 – просто управление на база от клиенти, създаване на потребителски групи в зависимост от определени категории и класификации.

 – най-подробни анализи и отчети на покупките/продажбите, детайлна статистика на посещенията на интернет-магазина по множество фактори (ден от седмицата, време на деня, категория стоки, стоки, съотношение на посещенията на определен продукт и неговите продажби, и много повече).

 – това е SEO френдли Open Source платформа, улесняваща значително оптимизацията на интернет-магазина за търсещите машини – удобни за потребителя уеб-адреси, в това число и за търсачките, вградени модули за взаимодействие и настройка на интернет-магазина за търсачките и още много други.

 

 – стабилна CMS, работеща на повечето хостинги.

 – набор от безплатни теми и добавки и още повече платени.

 – open source платформа, напълно освободена от лицензионна такса.

 – голяма поддръжка от страна на общността (голям брой блогове, сайтове, разширения, разработчици, които са готови винаги да се притекат на помощ).

 – отговаря на нуждите на големия бизнес – ако вашият бизнес се разрасне, можете да преминете към платената версия на Magento.

 

Във всеки бизнес много е важно да се изгради производствен процес и разбира се, когато става въпрос за Open Source интернет-магазин, всяка грешка в инструмента за онлайн продажбите може да доведе до сериозни последици. За това процеса по интегрирането на добра система за онлайн продажби най-изгодно за вас ще е да бъде оставен на професионалисти, които въз основа на своя опит, ще сведат всички негативни последствия и възможни ситуации до нула или ще ги премахнат напълно. Уеб-дизайн студио Viste се занимава с разработването на инструменти за продажби, базирани на Magento и е постигнала значителен успех на пазара.

 

Маркетингови инструменти в интернет магазина Magento

– Гъвкава система за прилагане на купони за отстъпка с възможност за използване на различни рекламни кампании и промоции, кампании за различни групи клиенти, на различни дати, както и за отделни продукти и продуктови категории.

– Един гъвкав инструмент за създаване на промоционални цени.

– Групиране на стоки с опция за покупка на едно нещо и получаване на второ безплатно.

– Създаване на няколко клиентски групи и различни ценови правила за всяка група.

– Инструмент за създаване на рекламни (продаващи) страници (Landing Pages).

– Уиджети, даващи възможност за извеждане на последно разглежданите продукти или последно закупените стоки или препоръчани продукти.

– Индивидуални RSS-канали за всички категории, както и нови продукти и специфични продуктови категории.

– Управление и разпращане на електронни бюлетини.

 

Инструменти за анализ на продажбите и ефективността от Magento

– Панел за продавача (администратора), съдържащ преработена информация с таблици за направените поръчки, средната стойност на поръчките, както и списък с последните поръчки.

– Доклад относно най-често добавяните в пазарската кошница продукти.

– Графики за клиентската активност по броя на поръчките и общата сума на покупките.

– Интеграция на Google Analytics и други статистически системи.

– Подробни доклади за продажбите.

– Доклади за най-продаваните продукти.

– Доклади за най-популярните продукти.

 

Инструменти за каталогизация на продуктите в Open Source интернет магазина Magento:

– Възможност за навигация и филтрация на продуктите в категориите. Например: по цвят, по производител, размер, вид и т.н.

– Възможност за навигация и филтрация на стоките в резултатите от търсенето.

– Възможност за сравнение на характеристиките и цените на стоките.

– Възможност за извеждане на определени продукти от категорията (червени маратонки, синя риза и така нататък).

2018-09-17T16:05:48+03:00