10 въпроса, които трябва да попитате при наемането на разработчик за изграждане на онлайн магазин ( Част 2 )

10 въпроса, които трябва да попитате при наемането на разработчик за изграждане на онлайн магазин ( Част 2 )

Време за четене 2 минути

6) Ще бъде ли сайта ми приятелски за мобилните телефони?

В днешно време това е наложително. Вие трябва да предложите на клиентите си безпроблемно пазаруване без значение дали те ползват компютър, таблет или смарт телефон. Посъветвайте се с вашият разработчик, за да се уверите, че магазинът ви е отзивчив към таблети и смарт телефони.

7) Как ще направите сайта лесен за редактиране и управление?

След като вашият магазин е готов и работи, информацията, която е в него ще трябва да се редактира и актуализира. Може дори да имате желание да променяте функциите му. Разберете как точно разработчика ще направи редактирането на вашият сайт лесно, а не всеки път, след като го актуализирате да имате главоболие. Трябва да имате достъп до абсолютно всичко, тъй като един ден разработчика може да спре да работи за вас и ще трябва да споделите паролите с новонаетите хора. Уверете се, че всички пароли и файлове са споделени с вас.

8) Каква SEO оптимизация ще се направи?

Вашият разработчик трябва да реализира най-добрите SEO практики, защото какъв е смисълът да дадете доста пари за магазин, при условие, че клиентите няма да могат да ви намерят? В днешно време всеки един добър сайт се нуждае от SEO оптимизация.

9) Как ще може да се следят ключовите показатели?

Това е нещо, което трябва да разгледате предварително. Научете повече за ключовите показатели за сайтовете за електронна търговия.

10) Как ще направите тестовете?

Вашият сайт може да изглежда хубаво, но какъв е смисъла ако не работи правилно? Уверете се, че вашият разработчик ще се погрижи да се правят промени по сайта само след като бъдат тествани. Задължително тествайте как вашият сайт се приема от различни мобилни устройства, браузъри, компютри и държави.

Надяваме се, че от фирма Viste сме успели да ви дадем насоки как да намерите подходящ разработчик за вашият он лайн магазин. Искаме да ви дадем последен съвет, тъй като знаем, че има много софтуер за електронна търговия, но ако търсите лесен, мощен и приспособим PrestaShop е едно прекрасно решение за вас.

Част 1  

2022-05-19T14:27:21+03:00