10 въпроса, които трябва да попитате при наемането на разработчик за изграждане на онлайн магазин ( Част 1)

10 въпроса, които трябва да попитате при наемането на разработчик за изграждане на онлайн магазин ( Част 1)

Време за четене 2 минути

Планирате да наемете професионалист, който да изгради вашият магазин? Ако нямате технически познания би ви било доста трудно да подберете правилният човек. Не се притеснявайте, ние от фирма Viste сме тук, за да ви помогнем. Изготвили сме следният списък с въпроси, които да зададете при наемането на разработчик за вашият онлайн магазин. 1)Кой софтуер ще се използва при изработката на магазина? Това е нещо изключително важно и трябва да направите подробно проучване, т.к ви трябва софтуер, който е мощен, интуитивен и лесен за управление. Не е нужно да използвате супер скъп софтуер за изграждането на магазина. PrestaShop е напълно безплатен и притежава всички инструменти, които са ви необходими за управлението на магазина, също така е и много гъвкав, което позволява на разработчика да персонализира магазина, така че да бъде по ваше желание и да ви хареса. 2)Какъв опит притежава разработчика? Не позволявайте на разработчика да използва сложна терминология, която вие не разбирате. Попитайте го за реални примери на онлайн магазини, които е изработил. Вие също трябва да дадете идея на това, което искате, помолете го да ви даде примери за онлайн магазини, които би могъл да изработи. 3)Какви са условията на договора? Вие трябва да искате задължително договор, които да има следните клаузи:

  • Такси и условия на плащане – някой разработчици предпочитат да им се плаща почасово, други ще ви дадат цената на целият проект.
  • Допълнителни такси – искайте да разберете какво точно представляват всички такси. В някой случаи се появяват изненадващи такси като например хостинг, SSL сертификат, допълнителни функции, теми и други.
  • Срокове – определете крайна дата за проекта или дати за различните етапи от изграждането на проекта. Включете клауза в договора какво би се случило при забавяне.
  • Задължения на разработчика – какви са таксите за поддръжка, след като проекта е завършен или пък колко бързо би се отзовал ако има проблем.

4)Как ще общувате? Този въпрос повечето пъти се забравя, но е много важно да се знае как ще комуникирате по време на изготвянето на вашият онлайн магазин. Решете дали ще използвате Skype, Google Hangout или MSN. 5)Какви специални функции могат да се изработят за вашият онлайн магазин? Това е малко технически въпрос, но наистина трябва да сте наясно какво разработчика ви би могъл да направи. Някои от нещата, за които трябва да се позаинтересувате са: дали ще използва съществуваща тема или ще изгради нова потребителска тема, дали би могъл да изгради различни функции от нулата и др. Използващите PrestaShop, могат да намерят иновативни характеристики на официалният маркет на PrestaShop. Част 2

2022-05-19T14:28:38+03:00