Google тества Penguin 4.0?

Google тества Penguin 4.0?

Време за четене < 1 минута

На форума WebmasterWorld се появиха коментари за значителни промени в позициите на сайтовете в резултатите от търсене на Google, които са настъпили през последните дни.

По някои ключови думи, позициите са се подобрили, а по други – влошили. Според Бари Шварц, редактор на Search Engine Roundtable, напълно възможно е Google да тества „Пингвин“ 4.0, преди пускането му.

0_11cb1c_47b6e1ca_L.jpg

Също така не е изключено да става дума за пускане на актуализация с друг алгоритъм на Google или това е поредният тест.

Спомнете си, че най-ранните признаци за евентуална актуализация на търсещия алгоритъм на Google са забелязани от уеб-администратори още миналата седмица. Промени в резултатите от търсенето (SERP) показват и инструментите за автоматичен мониторинг на позициите, като RankbRanger, SERPMetrics, SERPs.com и Mozcast.

Представители на търсачката многократно отбелязваха, че апдейтът „Пингвин“ може да бъде пуснат до края на 2015 година. В края на януари, инженерът от отдела по качество на търсенето на Google Гари Илис заяви, че пускането на „Пингвин“ версия 4.0 е насрочено за първото тримесечие на 2016 година. Но в средата на февруари стана известно, че разработчиците продължават да работят по актуализацията. Предполагаеми срокове за нейното пускане не са споменавани от компанията, но обещават, че Penguin 4.0 ще бъде пуснат след като бъде готов.

2022-05-19T10:21:59+03:00