Kак да напишем статия със SEO ефект (за начинаещи)

Kак да напишем статия със SEO ефект (за начинаещи)

Време за четене 3 минути

СЕО оптимизацията е техника, която се използва в уеб пространството, за да подобри видимостта на дадени уеб страници и трафика към тях, което води до по-високо класиране в търсачките и повече читатели. За да напишете статия, която ще се класира на добри позиции от търсачките, трябва да имате преди всичко добри умения като автор, за да я превърнете в интересно и приятно четиво. Второто важно условие е стратегическото пускане на ключови думи и фрази в текста и трето: включването на хиперлинкове към и от външни източници, които ще засилят читателите на вашия сайт.

Прочетете следните стъпки, за да разберете как да напишете статия, която да постигне СЕО ефект.

 typing

1. Формулирайте добре съдържанието – Преди писането на всяка статия, седнете пред празен лист и напишете заглавието й. Следва да създадете целта и подцелите й – от какво ще се състои статията и как ще представя информация? И чак когато свършите, започнете да пишете.

 • Когато някой посетител ще чете статия, първо преглежда заглавието. То трябва да е добре оформено и свързано пряко с темата, а ако включите думите: “нов“,“безплатен“, “гратис“, “как да…“, “топ…“, “начин“, “защо…“ , задължително ще привлечете повече публика.

 • Трябва да избягвате излишните думи и изречения. Статията трябва да е стегната и в същото време достатъчно информативна и интересна за потербителите. Ако статията е с добро съдържание ще привлече повече трафик. Това от своя страна ще привлече хора, които може да ви линкнат в тяхните сайтове, което пък ще ви увеличи шансовете да попаднете на рекламодатели, които да поискат да използват вашата страница за рекламите си.

2. Направете списък на ключови думи и ключови фрази – Те са важни за публикацията, тъй като се включат в метаданните на страницата, която е част от HTML кода.

 • Хората ги използват за търсене на информация по темата и чрез тях ще намерят и вашата статия.

 • Другата основна цел на ключовите думи и фрази е да бъдат регистрирани от така наречените “паяци“ , които представляват скриптове изпратени от търсачките. “Паяците“ обхождат всеки сайт и всяка една интернет страница, за да анализират съдържанието и неговото качество.

3. Напишете своята статия – За да ви улесним сме ви изготвили кратък план по който да се водите:8105683450_9d4ee58b9b_c-e1374417360580

 • Изберете подходящо заглавие

 • Оформете текста в кратки параграфи ( с подизпълнителни заглавия, ако е нужно).

 • Използвайто най-важните ключови думи и фрази, ако е възможно още в началото ( за предпочитане в първото изречение или поне в първия параграф).

 • Не прекалявайте с употребата на ключови думи. Опитайте се да ги концентрирате предимно в заглавията и подзаглавията.

 • Уверете се, че написаното е граматически правилно и не съдържа правописни грешки.

4. Включете хипер връзки към статията – Това са линкове, които препращат читателите към подобни статии (свързани с темата).

 • Потребителите могат да активират и следват хипервръзката чрез щракване върху нея, като по този начин се увеличава трафика.

 • Най-често срещания начин “паяци“ на търсачки да намерят даден сайт е да проследят хипервръзки от други сайтове, което ги прави изключително полезни.

5. Привлечете вниманието

 • Това може да стане много лесно, достатъчно е само да споделите статията си с възможно най-много хора. Един от начините е споделянето на линк към нея в социалните мрежи (facebook, google+, twitter и др.)

2022-05-19T12:52:58+03:00