Как да инсталирате Joomla разширения

Как да инсталирате Joomla разширения

Време за четене < 1 минута

Въпреки че Joomla идва с много вградени функции по подразбиране, с разширенията можете да добавите цяла нова функционалност към вашият сайт. В следващите редове ще ви запознаем с наличните методи за добавяне на разширения. Първото нещо, което трябва да направите е да влезете в административния панел на вашия уеб Joomla сайт. След като го направите отидете на Extensions -> Extension Manager. След като отворите Extension, имате три опции чрез, които да инсталирате разширението си. В повечето случаи се използва първата опция, но е добре да знаете, че има и други възможности.

Вариант 1 Добавяне на файл

Това е един от най-удобните варианти. Всичко, което трябва да направите е да натиснете бутона Browse, след това да намерите файла и да натиснете бутона Upload & Install. Важно! Някои Joomla разширения имат допълнителна информация в пакетите си като документация, графични ресурси и т.н. Те първо трябва да се разархивират. Обикновено носят името UNPACK_FIRST.zip или нещо подобно.

Вариант 2 Инсталиране от директория

Този вариант е подходящ за големи разширения. Голeмите модули и плъгини трябва да бъдат качени чрез FTP Важно! Запомнете, че за разлика от първия вариант, тук вие трябва да качите разархивираната папката, а не ZIP файл.

Вариант 3 Инсталиране от URL

Третият възможен вариант за инсталиране на Joomla разширения е чрез URL. Всичко, което трябва да направите е да въведете директния адрес на разширението, което искате да инсталирате и да натиснете бутона Install.

2022-05-19T12:03:00+03:00