Ключови елементи на добрия сайт

Ключови елементи на добрия сайт

Време за четене 2 минути

В тази статия ще дадем няколко съвета относно ключовите елемент, на които трябва да обърнете специално внимание, за да бъде сайтът ви качествен. Ако сте начинаещ или сте решили да не използвате услугите на фирма за уеб дизайн и да направите сайтът си сам тази статия ще ви бъде полезна. Когато започнете да градите вашият фирмен или личен сайт, преди всичко ще обърнете внимание на външният му вид.

Подберете правилните цветове

Външният вид продава!

Трябва да запомните, че този сайт ще представя вас, вашата фирма или ваш продукт в интернет, така че сайтът трябва да изглежда професионално. Когато сте готови с дизайна на сайтът, покажете го на приятели и познати и искайте тяхното мнение, за да сте сигурни, че сте се справили добре. За да постигнете добър ефект наблегнете на добро съчетание от цветове, приятен шрифт и използвайте само висококачествени снимки.

След като вече имате хубав дизайн трябва да се погрижите за съдържанието. Помнете, че хората, които се интересуват от сайтът ви ще имат нужда от информация. Важно е да формулирате заглавията си правилно и постоянно да обновявате информацията. Никой не обича да чете едни и същи неща при всяко посещение. Освен, ако не сте много добър писател, помислете над варианта да наемете професионалист, който да вкарва информацията в сайтът ви. Друг ключов елемент, над който трябва да наблегнете е функционалността на сайтът.

Казано накратко – всичко трябва да работи перфектно. Поддържайте сайтът си чист от правописни и граматически грешки. Ако вашата страница зарежда по-бавно от 7 секунди ще загубите повече от 50% от вашите посетители. Добре е да избегнете дългият скрол, т.е. не правете безкрайно дълги страници, защото нито един потребител не обича безкрайният скрол. След като сте готови със всичко не трябва да забравяте SEO (оптимизация в търсачките), за да можете да си осигурите посещения от търсачки като google, bing, yahoo и т.н. Ние от VISTE се надяваме, че с тази статия сме помогнали. Ако възникнат въпроси или не мислите, че ще може да се справите сами се обърнете към нас.

2022-05-18T11:36:07+03:00