Няколко съвета за популяризиране на Facebook страницата Ви

Няколко съвета за популяризиране на Facebook страницата Ви

Време за четене 2 минути

Рекламата чрез социалните мрежи в последно време е доста популярна ,а и доста ефективно .В днешно време всеки е оборудван с високо технологични мобилни телефони и именно това прави реклата още по-бързо достъпна до всеки.

  1. Регулярно споделяне – редовното споделяне в страницата Ви в социалната мрежа, успешно може да я популяризира. Когато някой от феновете на вашата страница коментира, хареса или сподели ваш статус или снимка, то този ваш пост или снимка ще бъде видяна не само от ваши фенове, но и от профили, който не са фенове на вашата страница. Шансовете за популяризиране на страницата определено се повишават, ако споделяте редовно във вашата страница в противен случай вероятността страницата да западне е висока, дори гарантирана.

2. Редувайте и степенувайте – Facebook, както и останалите социални мрежи са изградени на принципа на визуалното ангажиране, тоест виждайки атрактивен статус или картинка ние интуитивно натискаме  „харесва ми“. Атрактивните статуси и изображения със сигурност биха привлекли доста фенове във вашата социална страница.

3. Общувайте с феновете си – Общувайте с хората, който обръщат внимание на вашата страница, харесвайте и обръщайте внимание на техните коментари. Не бива да се страхувате да ги попитате нещо или да „тагнете“ някой от вашите редовни посетители на страница на поредната снимка или статус.

4.Насърчавайте ги – След като натрупате определен брой харесвания и редовните посещения можете да започнете да си „играете“ с феновете, като в определен статус за деня им зададете въпрос или им пуснете анкета за да проследите техните интереси и гледни точки. По този начин може да разберете какво ги вълнува и евентуалното какво можете да подобрите за напред.

5.Следете статистиката – Необходимо е да следите статистиката на страницата . Тя ще ви покаже какви са върховете и спадовете в страницата ,дали феновете и харесванията се покачват или спадат поради загуба на интерес. Статистиката също ще ви покаже интереса към всеки един ваш статус или снимка ,а изводите ще си ги направите вие, дали отново би се харесала подобна снимка или статус.

6.Конкурс=Награда – Какво по-хубаво от това да подарите награда на някой от вашите фенове.Тази стратегия наистина действа ,а и ще привлече още посещаемост и фенове за страницата . Заинтригувайте ги с игра, направете наградата атрактивна.Всичко зависи от Вас и вашето въображение .    

2022-05-18T11:59:09+03:00