Няколко съвета за това как да направим страницата си по-атрактивна

Няколко съвета за това как да направим страницата си по-атрактивна

Време за четене < 1 минута

В интернет пространството е пълно с бавно зареждащи уеб страници, страници с много малко или пък прекалено много текст, всякакви меко казано грозни цветови комбинации, външни връзки, които не се отварят в нови прозорци или пък просто изобилие от изкачащи прозорци. Всеки уеб дизайнер трябва да се старае да накара потребителя да се почувства комфортно в страницата му и да го мотивира да се връща отново. Екипът на Viste подготви тази статия за вас и според нас един уеб сайт трябва да отговаря на следните изисквания:

  1. Посетителите трябва да могат да разберат в рамките на няколко секунди, за какво е вашата уеб страница, иначе вероятно ще отидат на друга.
  2. Прекалено дългият текст изглежда аматьорски и дразни окото. А прекалено краткия не дава достатъчно информация. За това се старайте да давате нужната информация, но без да се увличате прекалено много в излишни обяснения.
  3. Най – широко разпространената цветова схема бял фон с черен надпис е и най – подходяща, защото надписът е най-ясен и лесно възприемчив за очите. За да направите по-разчупена вашата страница може да използвате една или две интересни графики.
  4. Не изисквайте от вашите потребители да се регистрират, за да могат да ползват страницата Ви, освен ако не е наложително да имате информация, като имена, град или email.
  5. Най-дразнещото нещо след прекалено бавното зареждане на страница, заради многото графики е изскачането на прозорци от всички страни. На всеки от нас ни се е случвало, до като си четем някой статия и изведнъж да ни изскочи такъв прозорец и честно казано, не знам за вас, но мен наистина ме дразни.

Помислете за това по този начин. Вие като уеб дизайнери бихте искали вашите гости да останат впечатлени. Това може да го постигнете, чрез правилно подбрана и интересна информация съчетана с добър цветен фон.

2022-05-18T11:54:29+03:00