OpenCart 4.0 е официално пуснат! Ето какво е новото!

OpenCart 4.0 е официално пуснат! Ето какво е новото!

Време за четене 3 минути

Opencart backend

24 май 2022 г. е незабравим момент за Opencart!

След пускането на Opencart версия 3.0.0.0 имаше спекулации, че Opencart 4 ще бъде следващото поколение Opencart eCommerce. Видяхме много възходи и падения, и след много години упорита работа 2022 г. става свидетел на нова ера за онлайн магазините на Opencart. Всички се вълнуват от новостите в платформата и какво се е променило.

От 27 юли 2017 г. имаше пускане на бета версия и имаше намеци за цялостно обновяване на структурата като Pure Events към модификации, GDPR, варианти на продукти, членство и много други.

Можете да изтеглите най-новата версия на Opencart като кликнете тук:

Изтеглете OpenCart 4.0

Сега нека разгледаме по-подробно Opencart 4.0.0.0

Opencart front end

Това не е ли познатата старомодна Opencart тема по подразбиране? Е, така е. Не се притеснявайте, ще видим и нова тема по подразбиране в близкото бъдеще.

Нека разгледаме подробно Backend-a на Новия Opencart 4x

Opencart 4.0 backend

Много е подобен на Opencart 3.0.3.8, нали? Да, прави сте – дизайнът на административния панел също изглежда познат. Тогава каква промяна и как можем да идентифицираме какво е ново и какво е премахнато или променено?

Погледнете внимателно и ще забележите, че иконите са по-гладки и има нова икона на звънец в горния десен ъгъл, което означава, че сега имате система за уведомяване в администрацията на магазина.

Rename admin directory

От съображения за сигурност трябва да преименуваме администраторската директория, просто измислете новото администраторско име и щракнете върху бутона „Преименуване“.

Завръщането на любимия CKeditor

Ck editor

Кажете сбогом на старомодните радио бутони и квадратчета за отметка.

Настройките на магазина вече са по-организирани в сравнение с предишните версии, със сгъваем изглед, не само ще бъдете затрупани с други настройки, а и сега ще сте по-фокусирани, когато конфигурирате настройките на магазина.

New Opencart radio buttons

Opencart settings

Всички разширения на трети страни вече са в отделна папка с разширения

Opencart user groups

Модулите на трети страни вече са извън основната папка на Opencart. Има отделна папка, наречена „extension“, която ще съдържа всички модули на трети страни. Това е основната атракция на Opencart 4.0, когато се сравнява с предишните версии.

Продуктови вариации

Opencart product variations

Вече можете да изберете да използвате създаване на нов вариант на продукт въз основа на основен продукт и да свържете количествата на склад. Вариантните продукти могат да имат или собствена информация, или да използват основна информация за продукта.

Cron Jobs

Сега не е необходимо да добавяте множество крон задачи в Cron Job manager, просто поставете една глобална команда, която се изпълнява на всяка минута. Всички други Cron задачи поставете под Разширения > Cron Jobs страница. 

Това е полезно, когато хостингът не позволява добавяне на повече от една крон задача.

2023-04-24T07:49:42+03:00