Преимущества на адаптивния дизайн

Преимущества на адаптивния дизайн

Време за четене 2 минути

Преимущества на адаптивния дизайн

Ако следвате съвременните тенденции и искате вашия сайт да е в крак с времето, можем да го направим напълно адаптивен. Независимо от кое устройство потребителят отваря сайтът Ви – компютър с пълноразмерен монитор, таблет или смартфон – сайтът ще изглежда еднакво добре.

Бурен ръст на пазара на мобилните устройства

През последните години, продажбите на мобилни устройства се развива с бясна скорост. През 2010 г. продажбите на смартфони за първи път надминаха продажбите на ноутбуците и настолните компютри! Наличието на мобилен интернет доведе до факта, че използването на таблети и смартфони за достъп до интернет нараства буквално с геометрични прогресии. Вече броят на мобилните устройства по количеството трафик за много сайтове изпреварва настолните компютри.

Какво е това адаптивен дизайн?

Адаптивният дизайн предполага създаването на единен гъвкав макет на сайта, в който се поддръжка почти всяко устройство. При този подход, уеб-страницата ще се адаптира към всеки размер на екрана, като същевременно запазва отличната си визия. Съдържанието на вашия сайт ще се променя динамично при увеличаване или намаляване на браузърния прозорец.

С какво адаптивният дизайн е по-добър от мобилната версия на сайта?

1. Мобилната версия на сайта се разработва отделно за всеки вид устройство, което прави разработката по-сложна и скъпа. При адаптивното оформление, цялата структура на сайта автоматично се нагажда според различната ширина на екрана.

2. Адаптивният дизайн обхваща цялото разнообразие от устройства за достъп до Интернет – не само телефони и таблети, но и игровите конзоли, бягащи пътеки, хладилници и дори кафе машини.

3. Използването на под-домейн за създаване на мобилна версия на сайта (например m.site.com) води до „дублирани“ страници, което може да се отрази неблагоприятно върху позиционирането на уеб-сайта в търсачките.

4. При адаптивното оформление, сайтът съхранява цялата си функционалност, а не „урязва“ и съкращава обема и количеството на разделите в сайта.

Препоръки от Google

Компанията Google – законодателят на пазара на търсачките и оптимизацията за търсещите машини – настоятелно препоръчва използването на адаптивно оформление при създаването на сайтовете. Потребителите на търсачката трябва да получават търсеното съдържание в правилния вид, независимо какво устройство за достъп до Интернет използват. Ето защо, сайтовете с отзивчиви дизайни ще бъдат класирани по-високо в резултатите при мобилното търсене. И това е само началото.

Увеличение на конверсията с помощта на адаптивния дизайн

Оценката на положителните качества на адаптивния дизайн от гледна точка на бизнеса е лесна. Сайтовете, използващи адаптивна версия, няколко пъти увеличават конверсията сред собствениците на мобилни устройства, което води до увеличаване на продажбите на стоките или услугите по интернет.

Пример:

Известната марка O’Neill след внедряването на адаптивната версия на сайта си постигна впечатляващи резултати:

●приходите от клиенти, използващи iPhone/iPаd са се увеличили със 101.25%.

●за устройствата, базирани на Android – с 591,42%!

Впечатляващо?

Повярвайте ни, положителните резултати от вашия сайт няма да закъснеят!

Не губете повече време в търсене на подходящата компания – вие вече я намерихте!

Позвънете или ни пишете и ние ще отговорим на всичките Ви въпроси.

2022-05-19T11:58:43+03:00