PrestaShop 1.6.1.0 – подобрения в новата версия

PrestaShop 1.6.1.0 – подобрения в новата версия

Време за четене 2 минути

PrestaShop 1.6.1.0 – подобрения в новата версия

Повечето потребители смятаха, че PrestaShop ще направи големи промени по архитектурата във версия 1.7, но това остана едно предположение след излизането на PrestaShop 1.6.1.0. Според официалните източници на PrestaShop, те са свършили много работа и са се постарали да направят по-новата версия по-разширена.

Нека разгледаме най-добрите функции, които са добавени в тази нова версия;

BackOffice подобрения

PrestaShop са направили големи промени с цел подобряване видимостта и контраста на бекенда. Той е по-семпъл от 1.6.0.14 и съдържа логото, цвета и други незначителни промени.

Скорост

Според официалния блог на PrestaShop , сега скоростта на софтуера ще бъде 200 пъти по-висока, което ще позволи на търговците да повишат конверсията си и трафика към техните сайтове. Това е постигнато чрез по-интелигентното използване на SQL заявките и чрез подобряване на PHP ядрото.

Проблемът с кеша е елиминиран, което се смяташе за основната пречка относно скоростта и производителността на платформата. Потребителския Smarty модул е включен вътре, което премахва форсирането на кеша в споделената файлова система (NFS).

Също така, импортирането на продуктите вече е по-бързо. Скоростта за използване на паметта и индексирането е подобрена. Асинхронното зареждане сега е възможно за количката и категориите.

Разширен стандарт за кодиране

PrestaShop 1.6.1.0 използва новия стандарт за кодиране PSR-2, който ще бъде полезен за запазване целостта на кода и ще позволи на всички участници да се присъединят към проекта GitHub. Това разширение в стандарта ще премахне сложността и несъвместимостта между кодовете. Всички разработчиците на модули за PrestaShop вече могат да обновят своите модули за да съответстват с новия стандарт за кодиране.

В новата версия на PrestaShop 1.6.1.0 и в последващите й версии бе направен така наречения плавен преход от текущия стандарт за кодиране към новия PSR-2 стандарт. До този момент, Prestashop имаше собствен стандарт за кодиране на базата на PSR-1 с някои промени.

Подобрена архитектура

Много от промените в новата версия на енджина са засегнали архитектурата на PrestaShop. Това се обяснява с намерението да се въведат така наречените „вълнуващи нови инструменти в кодовата база, които са предназначени да помогнат за написването на по-модулен и тестов код“. Според разработчиците, за да може проекта да бъде по устойчив, той се нуждае от тестове (unit test). За да се тества – кодът трябва да бъде модулен. За да се напише модулен код се изискват нови инструменти. Поддръжката на тези инструменти ще стане възможна, като се започне с новата архитектура.

Малки подобрения

Някои от малките подобрения в новата версия се изразяват в добавянето на нови имейл полета за вход, предупреждения за версията на PHP по-малка от 5.4, нови куки в product-list.tpl и т.н.

PrestaShop 1.6.1.0 е подобрен в много отношения, като фокуса е в специалната оптимизация на скоростта / производителността, модулността на кода, новия PSR-2 стандарт за кодиране и т.н.

2022-10-13T20:22:53+03:00