Защо вашият сайт се нуждае от Responsive Design?

Защо вашият сайт се нуждае от Responsive Design?

Време за четене < 1 минута

Какво е Responsive Design (Адаптивен дизайн)?

Всички сме срещали уеб сайт, който не се зарежда на нашият смартфон или пък сайт, който се появява, но лошо и е трудно да се разбере какво е съдържанието му. Както може би сте забелязали, все повече и повече хора използват устройства различни от лаптопи или настолни компютри за голяма част от онлайн дейностите си.

Над 15% от световният уеб трафик 2012-2013г. се генерира през мобилни устройства и очакванията са този процент да нарастне драстично в близко бъдеще.Така както потребителите сменят използването на лаптоп или персонален компютър със смартфон когато са в движение, така и уеб сайта трябва да превключва автоматично на различна резолюция и размер на изображенията и интерфейса. С други думи, на сайта трябва да има технология, която автоматично да отговаря на предпочитанията на потребителя. Това спестява необходимостта от различен дизайн или уеб сайт отделно създаден за мобилни устройства. Ето защо трябва Responsive Design на сайта Ви точно сега. С голямото разнообразие от настолни компютри, лаптопи, таблети и смартфони един професионален уеб сайт трябва да бъде съвместим с всички тези устройства. 

Използването на Responsive Design  ни дава по-добро взаимодействие с клиента. Сайтовете, които го използват изглеждат страхотно, без значение как човек ги гледа. Това означава, че няма да имате недоволни клиенти, които не могат да намерят информация за бизнеса си, като разглеждат вашият сайт от своите смартфони. Ние живеем в свят, в които интернет пространството може да ни помогне да засенчим конкуренцията и да направим своите клиенти щастливи. Ясно е, че Responsive Design ще се превърне в интернет страндат.

Тези, които преминават към Responsive Design или още от самото създаване го включват, оставят своите потребители по-доволни и са пред останалите. Като цяло Responsive Design е инвестиция, която повечето професионални уеб сайтове ще направят.

2022-05-18T11:57:10+03:00