SEO заблуди

SEO заблуди

Време за четене 2 минути

Affordable_seo4 Както у нас, така и в Европа има много компании, които предлагат SEO в най-различни форми. Но както във всеки бизнес така и при SEO услугите има професионалисти, посредствени специалисти и откровени мошеници. Най-често срещания проблем е, че много консултанти пропускат да споменат на клиентите си, че SEO оптимизацията не може да даде гаранция за успех. Ние от фирма Viste смятаме, че най-важното нещо за един сайт да се качи на по-горни позиции в търсачките е да има качествено и уникално съдържание.  Ето и най-честите заблуди при SEO оптимизацията:

  • Реклама в Google

Рекламата в търсачките определено не е SEO. Разбира се, ако си плащате редовно огромни суми, то сайта ви ще се вижда в полето за платени реклами, което е над първия резултат в търсачката. Това може да заблуди обикновения потребител, че сайта излиза на първо място, но това изобщо не е така. Истината за рекламата е, че тя по никакъв начин не влияе на индексирането на сайта и не подобрява позиционирането му и след изтичане на периода на рекламната кампания, сайта отново е в начална позиция.

  • Значение на цветовете и дизайна

Това не е много срещан похват на мошениците, но все пак винаги ще се намери някой, който да ви каже, че дизайна на сайта Ви е лош и влияе зле на индексирането в търсачките. Разбира се, те ще предложат да ви изработят нов дизайн, дори могат и да си позволят, да Ви препоръчат подходящи цветове, които ще ви изстрелят на първо място. Това изобщо не е така. Търсачките преравят сайтовете и ги индексират спрямо ключовите думи, а дизайна и цветовете нямат абсолютно никакво значение. Дизайна има значение само за вашите потребители.

  • SEO модул

В мрежата има множество SEO модули за всички CMS платформи. Дори някои модули струват и пари. Трябва да знаете, че ползването на такива модули няма да доведе до автоматична качествена оптимизация. Разбира се, някои от тях ще помогнат, но няма как да направят всичко сами. Много разработчици си позволяват да таксуват допълнително за SEO модули при разработването на сайт. Това е доста неприятен начин за изнудване, тъй като заплащането за разработка на уеб сайт включва и това. Нашият съвет е да не се подвеждате по пресилени обещания и нереалистични хвалби. Преди да си платите за SEO, искайте да Ви се обясни всичко, което ще се прави. Също така поискайте да видите сайтове, на които са правили оптимизация.

2022-05-19T12:07:27+03:00