Opencart плъгините, които ползваме ежедневно

Opencart плъгините, които ползваме ежедневно

Време за четене 2 минути

Ежедневната ни работа върху онлайн магазини на Opencart ни е помогнала да изградим принципи и навици на работа, които ни помагат да осъществяваме заданията на клиентите ни по-ефективно. Работата с Open Source платформа като Opencart изисква да се познават по-популярните модули за платформата в детайли. Някой от тези модули са много качествени, имат добра документация и поддръжка, други – не чак толкова.

В тази статия ще покажем част от добрите, според нас, модули за Opencart магазини.

Brainy filter 

 

Докато повечето open source e-commerce системи идват с вградена функционалност за филтрация на продуктите, в Opencart не е така. Всеки собственик на Opencart онлайн магазин, който ще трябва да поддържа продукти с атрибути, които ще трябва да се филтрират по тях, трябва да по помисли за модул за филтрация. Ние имаме опит с Brainy filter за последните четири стабилни версии на Opencart и можем спокойно да кажем, че това е един от надеждните варианти за филтър.

Модулът се инсталира лесно и има приятен интерфейс в администрацията.

Добра алтернатива е Mega Filter Pro.

 

Social Login 

Голямо улеснение за потребителите на онлайн магазини е да се регистрират със социалните си профили. Този модул интегрира точно тази функционалност в Opencart магазините.

Модулът се инсталира лесно и позволява на лесна смяна на стила на иконките и позицията. Работи за мултистор.

 

Image Compressor (VQMod) – Increase Site Speed

Една от основните услуги, които предлагаме е ускорение на скоростта на сайта. Компресирането на изображенията е ключов елемент от този процес.

Модула не презаписва core файлове при инсталацията. Лесен е за употреба и има добър съпорт.

 

AJAX Quick Checkout (one-page-checkout, checkout checkout)

За да увеличат конверсиите на онлайн магазините си много клиенти искат да направят колкото може по-кратък и по-лесен процеса на поръчка. Този модул помага да се съкрати checkout процеса.

Използван от нас многократно, за този модул можем да кажем, че е много лесен за инсталация и употреба, респонсив дизайна му е страхотен, отличен за работа интерфейс, работи за мултистор и мултиезичност.

 

Gift Wrapping module


Не можем да пропуснем и Opencart модулът, който е разработен от уеб дизайн студио Висте. Той дава възможност да продавате допълнителна услуга с продуктите – опаковане като подарък на продукта. Може да се добавят различни материали, които да имат различни цени.

2022-10-13T20:20:19+03:00