WordPress 3.9 „Smith“ вече на български

WordPress 3.9 „Smith“ вече на български

Време за четене 2 минути

Няколко часа след официалното излизане на новата версия на WordPress – 3.9 “Smith”, кръстена на джаз музиканта Джими Смит, вече можете да изтеглите и официалния превод на български. Ако вече използвате WordPress на български, ще получите съобщение за налична версия за обновяване в работното табло на сайта си. Можете да свалите и обновите версията си и ръчно от връзката долу:

Изтегляне на WordPress 3.9 на български

Какво ново в WordPress 3.9

Подобрен визуален редактор

editor1-300x233Новият визуален редактор е по-бърз, по-лесен за използване и пригоден за ползване през мобилни устройства. Можете да добавяте текст от други места без да трябва да чистите допълнителното остиляване. (Например от Microsoft Word.)

Лесна редакция на снимки

Wordpress Редактор снимкиВече можете да завъртате изображенията и да променяте размерите им в публикацията, докато я редактирате.

Добавяне с дърпане и пускане

dragdrop1-300x233Качването на снимки е по-лесно от всякога. Просто ги придърпайте от десктопа си върху прозореца в редактора.

Предварителен преглед на галериите

Галериите вече показват изображенията ви в редактора точно както ще изглеждат на сайта.

gallery1

Подобрения на аудио и видео съдържанието

Снимките си имат галерии. Аудио и видео файловете вече имат възможност за подреждане в плейлисти, за да показвате по-добре музика, звуци и клипове.

Преглед на джаджи и заглавки в реално време

http://s.w.org/images/core/3.9/widgets.mp4?_=1 Добавяте, променяте и пренареждате джаджите в реално време в настройките. Без изненади след запазване, преглеждате промените си на живо и ги запазвате само ако сте доволни от тях. Новият инструмент за заглавни изображения ви позволява да добавяте, изрязвате и управлявате главата на сайта докато настройвате темата си. източник: bg.wordpress.org

2022-05-19T14:24:32+03:00