Ускорете зареждането на вашия Opencart магазин

Ускорете зареждането на вашия Opencart магазин

Време за четене 2 минути

Ускорете зареждането на вашия Opencart магазин

Практически всички собственици на Opencart магазини рано или късно се изправят пред ситуацията, в която сайтът започва да се „тормози“. След добавянето на повече от 500 страници, магазинът започва бавно да се зарежда, а в някои особено тежки случаи дори извежда грешка 500.

Това е крайно негативно явление за вашия бизнес поради няколко причини:

●посетителите не дочакват зареждането на страницата и се насочват към конкурентите;

●Ajax-елементите при обработката на поръчките и регистрациите не зареждат данните на време, което не позволява на посетителите да се регистрират или да направят поръчка;

●търсачките „избутват“ позициите на магазина Ви в резултатите от търсенето и съответно драстично спада трафика към сайта и респективно поръчките;

●хостерите започват да изпращат гневни писма с настояване да увеличите ресурсите на хостинга;

Така или иначе, всички тези фактори водят до финансови загуби или до финансови разходи.

Тормозът на Opencart възниква поради две основни причини. Много слабо кеширане на дублиращите се данни и липсата на оптимизация на базата данни.

В 95% от случаите, отстраняването на тези проблеми е достатъчно за да се получи оптимално време за зареждане на страниците на вашия магазин.

В базовия пакет от оптимизация влиза инсталацията на модула TurboCache, който позволява кеширането на всички междинни данни от стандартните модули на Opencart и оптимизацията на базата данни.

В някои случаи, ако използвате нестандартна тема или странични добавки, тези методи могат да се окажат недостатъчни, като подобни ситуации е възможно да изискват и допълнителни анализи на компонентите на системата, натоварващи сървъра и тяхната оптимизация. Също така е възможно прехвърлянето на съхранените в кеша данни в Memcache-контейнера. За сайтовете с голямо натоварване, ние препоръчваме да инсталирате модула Opencart Cache.

Също така по желание можете да поръчате увеличение на оценката от GooglePageSpeed, което се отразява на позициите на вашия онлайн магазин в страниците с резултати от търсенето.

В някои редки случаи, вашият онлайн магазин може да е поставен или на много слаб сървър или на натоварен сървър с „дебели“ съседи.

Цялата работа се извършва само след детайлно съгласуване на техническото задание и предоставяне на достъп от клиентите до FTP, PhpMyAdmin и административния панел на онлайн магазина.

Срокът на изпълнение на базовата оптимизация – до 2х работни дни, при спазване на 100% uptime на сървъра на клиента. В случай на необходимост от допълнителни методи за оптимизация, времето за изпълнение се договаря отделно.

За предотвратяване на частична или пълна загуба на данни, преди извършването на каквито и да било работни дейности, ние силно препоръчваме да направите резервно копие на базата данни и файловете. Разбира се, ако не сте в състояние, можем и ние да направим пълен архив на Вашите данни, преди извършването на работата.

Оптимизацията може да бъде извършена за онлайн магазини, базирани както на оригиналния Opencart, така и на други CMS: PrestaShop, Magento, WooCommerce, ZenCart, Virtuemart и т.н.

2022-10-13T20:12:40+03:00