Ускорете зареждането на вашия Opencart магазин

Ускорете зареждането на вашия Opencart магазин

Ускорете зареждането на вашия Opencart магазин

 

Практически всички собственици на Opencart магазини рано или късно се изправят пред ситуацията, в която сайтът започва да се „тормози“. След добавянето на повече от 500 страници, магазинът започва бавно да се зарежда, а в някои особено тежки случаи дори извежда грешка 500.

 

Това е крайно негативно явление за вашия бизнес поради няколко причини:

●посетителите не дочакват зареждането на страницата и се насочват към конкурентите;

●Ajax-елементите при обработката на поръчките и регистрациите не зареждат данните на време, което не позволява на посетителите да се регистрират или да направят поръчка;

●търсачките „избутват“ позициите на магазина Ви в резултатите от търсенето и съответно драстично спада трафика към сайта и респективно поръчките;

●хостерите започват да изпращат гневни писма с настояване да увеличите ресурсите на хостинга;

 

Така или иначе, всички тези фактори водят до финансови загуби или до финансови разходи.

 

Тормозът на Opencart възниква поради две основни причини. Много слабо кеширане на дублиращите се данни и липсата на оптимизация на базата данни.

 

В 95% от случаите, отстраняването на тези проблеми е достатъчно за да се получи оптимално време за зареждане на страниците на вашия магазин.

 

В базовия пакет от оптимизация влиза инсталацията на модула TurboCache, който позволява кеширането на всички междинни данни от стандартните модули на Opencart и оптимизацията на базата данни.

 

В някои случаи, ако използвате нестандартна тема или странични добавки, тези методи могат да се окажат недостатъчни, като подобни ситуации е възможно да изискват и допълнителни анализи на компонентите на системата, натоварващи сървъра и тяхната оптимизация. Също така е възможно прехвърлянето на съхранените в кеша данни в Memcache-контейнера. За сайтовете с голямо натоварване, ние препоръчваме да инсталирате модула Opencart Cache.

 

Също така по желание можете да поръчате увеличение на оценката от GooglePageSpeed, което се отразява на позициите на вашия онлайн магазин в страниците с резултати от търсенето.

 

В някои редки случаи, вашият онлайн магазин може да е поставен или на много слаб сървър или на натоварен сървър с „дебели“ съседи.

 

Цялата работа се извършва само след детайлно съгласуване на техническото задание и предоставяне на достъп от клиентите до FTP, PhpMyAdmin и административния панел на онлайн магазина.

Срокът на изпълнение на базовата оптимизация – до 2х работни дни, при спазване на 100% uptime на сървъра на клиента. В случай на необходимост от допълнителни методи за оптимизация, времето за изпълнение се договаря отделно.

 

За предотвратяване на частична или пълна загуба на данни, преди извършването на каквито и да било работни дейности, ние силно препоръчваме да направите резервно копие на базата данни и файловете. Разбира се, ако не сте в състояние, можем и ние да направим пълен архив на Вашите данни, преди извършването на работата.

 

Оптимизацията може да бъде извършена за онлайн магазини, базирани както на оригиналния Opencart, така и на други CMS: PrestaShop, Magento, WooCommerce, ZenCart, Virtuemart и т.н.

2018-09-17T16:05:58+03:00