Респонсив дизайн и мобилни приложения

Искам оферта

Респонсив дизайна вече е задължителен компонент за един успешен уеб сайт. Масово хората браузват в интернет чрез своите мобилни устройства, а ако вашият сайт не е пригоден за тях е повече от нормално да изостанете от конкурентите, които вече са се погрижили за това. Без значение на каква платформа е изграден вашият сайт, ние можем да го направим респонсов или да изградим вашето мобилно приложение.

В последните две години изгледа на сайта на мобилен телефон е много по-важен от този за десктоп.

Какво е това адаптивен дизайн?

Адаптивният дизайн предполага създаването на единен гъвкав макет на сайта, в който се поддръжка почти всяко устройство. При този подход, уеб-страницата ще се адаптира към всеки размер на екрана, като същевременно запазва отличната си визия. Съдържанието на вашия сайт ще се променя динамично при увеличаване или намаляване на браузърния прозорец.

 

Преимущества на адаптивния дизайн

Ако следвате съвременните тенденции и искате вашия сайт да е в крак с времето, можем да го направим напълно адаптивен. Независимо от кое устройство потребителят отваря сайтът Ви - компютър с пълноразмерен монитор, таблет или смартфон - сайтът ще изглежда еднакво добре.

Как се създава адаптивния дизайн?

В Интернет можете да намерите изобилие от примери за създаване на адаптивен уеб дизайн. Въпреки това, най-добрият начин да се постигне идеалният резултат - това е да се обърнете към специалисти. Уеб дизайн студио Висте разработва адаптивни дизайни, ръководейки се от статистиката за използването на таблети, смартфони и ултрабуци, така че да създаде уеб сайт, който ще се възпроизвежда коректно на всяко устройство.

Етапи при разработката на адаптивния уеб дизайн

Технологичният прогрес не стои на едно място и времето на настолните компютри постепенно отминава. За да се осигури удобство при прегледа и навигацията в уеб сайтовете от всяко мобилно устройство, като например таблети, ултрабуци, мобилни телефони и смартфони се изисква разработването на адаптивен (responsive) дизайн на съответния ресурс. Този метод е най-добрия при създаване на уеб страници и елиминира нуждата от множество версии на сайта за различните джаджи, което изисква много повече време и вложения.

Разработката на адаптивен уеб дизайн - процес, който изисква специални умения, а конкретни шаблонни действия не съществуват. За да може сайтът да се визуализира еднакво добре на всички устройства, дизайнерите и разработчиците трябва да работят заедно, вземайки под внимание адаптивния дизайн на конкурентите и определяйки допуснатите от тях грешки, като се стараят да не ги допускат във вашия проект. Работата преминава през няколко етапа:

1. Проектиране. На този етап, специалистите създават необходимите за интерфейса компоненти, оценяват важността им и определят основните елементи, необходими при проектирането на дизайна.

2. Създаване на модулна решетка. Процес по разработката на бъдещия интерфейс на страниците, така че да отговаря на всички изисквания на потребителите и да има привлекателен външен вид.

3. Създаване на адаптивен дизайн. Подреждане на блоковете по създадената модулна решетка. Тук се използват всевъзможни графични инструменти.

4. Разполагане. Създаденият макет на оформлението се прехвърля на програмистите, които извършват подбор на определени стилове за различните резолюции на екраните.

5. Пробно пускане. На този етап, разработчиците проверяват страниците директно върху различни устройства, премахват грешките и внасят необходимите промени.

 

С какво адаптивният дизайн е по-добър от мобилната версия на сайта?

1. Мобилната версия на сайта се разработва отделно за всеки вид устройство, което прави разработката по-сложна и скъпа. При адаптивното оформление, цялата структура на сайта автоматично се нагажда според различната ширина на екрана.

2. Адаптивният дизайн обхваща цялото разнообразие от устройства за достъп до Интернет - не само телефони и таблети, но и игровите конзоли, бягащи пътеки, хладилници и дори кафе машини.

3. Използването на под-домейн за създаване на мобилна версия на сайта (например m.site.com) води до "дублирани" страници, което може да се отрази неблагоприятно върху позиционирането на уеб-сайта в търсачките.

4. При адаптивното оформление, сайтът съхранява цялата си функционалност, а не "урязва" и съкращава обема и количеството на разделите в сайта.

 

Препоръки от Google

Компанията Google - законодателят на пазара на търсачките и оптимизацията за търсещите машини - настоятелно препоръчва използването на адаптивно оформление при създаването на сайтовете. Потребителите на търсачката трябва да получават търсеното съдържание в правилния вид, независимо какво устройство за достъп до Интернет използват. Ето защо, сайтовете с отзивчиви дизайни ще бъдат класирани по-високо в резултатите при мобилното търсене. И това е само началото.

Какъв резултат може да има респонсив дизайна?

Увеличение на конверсията с помощта на адаптивния дизайн

Оценката на положителните качества на адаптивния дизайн от гледна точка на бизнеса е лесна. Сайтовете, използващи адаптивна версия, няколко пъти увеличават конверсията сред собствениците на мобилни устройства, което води до увеличаване на продажбите на стоките или услугите по интернет.

Пример:

Известната марка O'Neill след внедряването на адаптивната версия на сайта си постигна впечатляващи резултати:

●приходите от клиенти, използващи iPhone/iPаd са се увеличили със 101.25%.

●за устройствата, базирани на Android - с 591,42%!

Впечатляващо?

Повярвайте ни, положителните резултати от вашия сайт няма да закъснеят. Не губете повече време в търсене на подходящата компания - вие вече я намерихте. Позвънете или ни пишете и ние ще отговорим на всичките Ви въпроси.